A repülő kastély és a répatorta

Csingiling, száguldott a repülő kastély és úrnője a felhők között és irányt vettek a mindent rejtő erdő felé, ami pont észak-kelet felé volt. Már éppen kelt fel a nap, és pihenni szerettek volna a méregzöld tisztáson, amikor a kastély úrnője, az egérhercegnő koromfekete füstöt vett észre az erdő fölött és riasztotta a kastélyt, hogy azonnal nézzék meg mi lehet az. Szép finoman leszálltak egy tisztáson, egy csodálatos kis ház mellett. A ház mellett, egy kis piros kemence állt, és egy nyuszi futkározott előtte szakács felszerelésben.

Featured image

Jaj, jaj, jaj, odaégett az egész!” sirdogált, miközben körbe körbe ugrált.

Pici nyúl, mi történt?” kérdezte az egérhercegnő csöndesen.

Répatortát szerettem volna sütni” szipogta a nyulacska, ”mert kedves vendégeket várok estére, de mint látjátok, teljesen odaégett az egész, és most már nem tudom hogy fogok vele elkészülni, mert még annyi mindent el kell intéznem amíg ide érnek.”

Ne aggódj,” mosolygott az egérhercegnő és kacsintott egyet a repülő kastélynak,”mi szívesen segitünk, és csinálunk neked egy másikat, addig, amíg te a többi finomságot elkészíted, csak kezdj is hozzá nyugodtan, mi addig elmegyünk szedünk répát a kertedben”

Featured image

Ó, ti igazán kedvesek vagytok, nem is tudom hogy háláljam meg nektek, talán meghívhatnálak titeket az esti vacsorára, itt maradnátok?” kérdezte a nyulacska óvakodva, mert nem tudta illik-e ilyen egyszerűen csak meghívni ilyen előkelő társaságot egy esti vacsorára.

Nagyon szívesen,” kiáltotta boldogan az egérhercegnő és a kastély pont egyszerre, úgyhogy egymásra néztek és mind a hárman kacagtag egy jó nagyot, és rögtön el is illantak a zöldséges kertbe, hogy ne késsenek a sütéssel.

Featured image

Egy óra múlva készen állt a csodálatos krémes répatorta az asztalon, és nem is túl korán, mert ahogy felnéztek az egekbe, már meg is pillantották a pöttyös légballont, ami hozta a nyuszi kedves vendégeit az esti mókára. Kiválóan szórakoztak, egész este ment a dinomdánom. Szomorúan köszöntek el az új barátok éjfélkor egymástól, de menni kellet, mert már nagyon fáradtak voltak mindannyian a sok vidámságtól. Így csöndesen megszólalt a gyémánt harang, és mielőtt még fellibbentek volna az ibolyakék felhők közé, még gyorsan megbeszélték, hogy hamarosan újra meglátogatják egymást.

Featured image

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s