Húsgombócokat ettünk ebédre Flórával

1 hagyma kis kockákra vágva

2 fokhagymagerezd kis kockákra vágva

1 konzerv paradicsom

1 ek. barna cukor

2 ek. Modenai balzsamecet

100 ml. víz

1 marék zellergumó zöldje ( én lefagysztom amit letépek és füszerezéshez használom )

kókuszzsír sütéshez

parajdi só, frissen őrölt feketebors, oregánó és bazsalikom

500 g darált hús, kicsi gombócokban

olasz tészta

Tegyél egy kis kókuszzsírt a serpenyőbe, és dobd bele a hagymát és a fokhagymát.  Add hozzá a cukrot, ettől lesz finomabb a paradicsom szósz, mert karamellizálódik a cukor, és nem lesz savanyú.  Aranybarnára piritsd, és add hozzá a paradicsomkonzervet, zellerzöldet, vizet, balzsamecetet és a fűszereket.  Hagyd összefőni 2-3 percig.  Most jöhetnek a kis gombócok, fedő rá és alacsony tűzön párold 20-25 percig.  Amíg elkészül, forrald fel a vizet a tésztához, sózd, és főzd meg a tésztát a leírás szerint.

Tálald a tésztát a tányéron, öntsd rá a paradicsomszószt, és tedd rá a finom kis gombócokat.  Bon appétit!

Featured image

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s