A repülő kastély és a kalózok

Csingiling, és a kastély leszállt az égszínkék hullámokra. Mivel olyan nagyon meleg nyár volt, a kicsi egérhercegnővel kitalálták, hogy a tengerhez kellene menni nyaralni egy kicsit. Így hát, felpattantak és elrepültek az északi tengerre.

Featured image

Drága kastélyom, napozz csak nyugodtan amíg én elkészítem nekünk a málnás limonádét, és a gyömbéres vanilíás fagylaltot.”

A kis hercegnő leszaladt a konyhába, és éppen a mélyhűtöbe tette volna a kész fagylaltot hűlni, amikor hirtelen zajra lett figyelmes. Gyorsan kinézett az ablakon és hát jaj, mit látott ha nem egy kalózhajót közeledni, harcias kalózokkal a fedélen.

Featured image

Gyorsan, gyorsan drága kis hercegnőm, el kell dugnunk az ékszereinket, és ezüst kanalainkat, mert azonnal beugranak azok a csúnya kalózok,” igyekezett a kastély.

Így becsukta ablakait és ajtaját, amíg kis társa leszaladt a bálterembe az ékszerekkel, és ravaszul elrejtette őket egy hatalmas bronz ládába, amire egy aranyszínű asztalteritőt dobott. Azokra tányért és poharakat rakott, igyekezett mert már majdnem odaértek a kalózok, és kirakta a fagylaltot meg a limonádét, mintha mi sem történt volna. Leült és szórakozottan lóbálta lábát, és kortyolgatott kis poharából.

Featured image

Az ablakon hirtelen beugrott egy kalóz, és elkezdett hadonászni ezüst kardjával. Kis hercegnőnk türelmesen végignézte míg az végigtáncolta a termet, és lenyűgözően nyugodt hangon megkérdezte:

Egy pohár limonádét?”

Na erre aztán nem számított a kalóz, és hirtelen tanácstalanul nézett a plafonra. Még hadonászott egyet a kardjával, eltáncolt egy tangót, és végül leült a kis egérhercegnő mellé.

Miért is ne!” Kiáltotta kacagva, és már szörcsölte is a finom italt.

Ízlik?” Kérdezte hősnőnk.

Miazhogy, holnap is visszajövünk egy pohárra!” Válaszolta boldogan a kis kalózfiú, és egy hatalmas puszit nyomott hercegnőnk piruló arcára.

Aki, mire észhez tért volna, újonnan szerzett barátja már rég saját hajójával szelte a tenger habos hullámait. Arra lett figyelmes, hogy megszólal a kis gyémánt harang, és már röppentek is fel a tengerről újabb vidám kalandok felé.

Featured image

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s